För femte året i rad anordnas SM i hantverkscider!
Kategorier:
– Snustorr, upp till 3 gram restsocker per liter.
– Torr cider, mellan 4 till 30 gram restsocker per liter.
– Halvtorr/söt cider, över 30 gram restsocker per liter.
– Iscider.
– Smaksatt cider, cider i kombination med andra frukter, bär och kryddor oavsett restsocker.
Om du gör cider av päron så tävlar dessa drycker även i år i klasserna torr, halvtorr och iscider.
I juryn sitter Alf Tumble, sommelier och skribent, Elke Jung, sommelier och skribent, Hanna Tunberg, Ciderfrämjandet, Nadja Karlsson, Spritmuseum.
Volym: 2 flaskor med minst 33 cl. Samtliga flaskor ska vara tydligt uppmärkta med tävlingsklass samt kontaktuppgifter.
Inlämning 16 – 21 augusti.
1) Drycker lämnas i Spritmuseums reception.
2) Bud/transport/post till Spritmuseum, Djurgårdsstrand 9, 115 21 Stockholm. Vi kommer inte att hämta paket på posten så se till att beställa utkörning.
Anmälningsavgift:
150 kr/bidrag för att ENBART delta i SM.
350 kr/bidrag för att få ett skriftligt omdöme från juryn OCH delta i SM. Omdömena delas ut till er som är på plats under prisutdelningen och skickas med post till er som inte kan medverka.