Pommeau är en blandning av calvaods och äppelmust gjord av cideräpplen. 2/3 must och 1/3 calvados (65% alk) blandas och lagras vanligtvis i 18 månader på ekfat.
Pommeau har en alkohohalt runt 17% har ofta aromer av torkade plommon eller honung. I Frankrike dricks den ofta som aperitif men passar också utmärkt till ostar (gärna från Normandie!) och till frukt som melon eller äppeldessert. Pommeau ska serveras kyld helst i ett tulpanglas.
Pommeau har tillverkats mycket länge i Normandie och ursprungligen uppstod drycken då man ville ta tillvara den fruktigaste musten och därför blandade den med calvados eller eau-de-vie.
I dag har pommeau en egen AOC appelllation vilken säger att tillverkningen av pommeau måste ske i ett område som är geografiskt angivet och den måste tillverkas av äppelsorter som är godkända för att användas i pommeau och från kontrollerade odlingar. Det finns 30 äppelsorter som är godkända att använda till pommeau. Föreskrifterna kräver 14 månaders fatlagring.