Julien Thurel har en gård på 15 hektar utanför Orléans där han har planterat både päron och äppelträd och hans fru driver även en biodling och de har över 100 bikupor. Han startade upp sin produktion för några år sedan och har lärt sig ciderproduktion av en annan av våra producenter, Eric Baron på Domaine de Kervéguen. Båda dessa producenter arbetar med cider lagrad på ekfat. I Loire har de inte samma äppelsorter som i norra Frankrike vilket ger cidern en egen karaktär. Thurel använder mer syrliga och söta äpplen och en mindra andel bittra äpplen än i Normandie och Bretagne.
Julien Thurels trädgård är certifierad ekoligisk. Han plockar äpplena från marken. Musten får jäsa naturligt på ekfat.
Just nu finns Julien Thurels cider Cuvée Champêtre 5% , 75 cl, som exklusiv lansering på Systemboaget. Den 21 oktober lanseras ytterligare en cider från Julien Thurel, Cuvée Nectar.
Här hittar du Julien Thurels cider på Systembolaget