För tredje året i rad anordnas SM i hantverkscider! Cidern ska vara tillverkad i Sverige av svenska råvaror. Tävlingen är uppdelad i två klasser: Aspiranter – som tillverkar för ”husbehov” och Yrkesverksamma ciderproducenter – tillverkning för försäljning.
Kategorier:
– Torr cider, upp till 30 gram restsocker per liter.
– Halvtorr/söt cider, över 30 gram restsocker per liter.
– Iscider.
– Smaksatt cider, cider i kombination med andra frukter, bär och kryddor oavsett restsocker.
Samt sist men inte minst delas pris ut till Sveriges bästa cider alla kategorier.
Fyll i anmälningstalongen som finns på denna länk:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc78wmSp9tzDasSOPtBGG9vyUiLsbM1frWg2Zv1_IZXgiGfjA/viewform
Inlämning 10 – 16 maj:
1) Drycker lämnas i Spritmuseums reception.
2) Bud/transport/post till Spritmuseum, Djurgårdsvägen 38, 115 21 Stockholm.
Vi kommer inte att hämta paket på posten så se till att beställa utkörning.
Anmälningsavgift:
100 kr/flaska för att delta i SM men inte få ett skriftligt omdöme och delta i SM:
300 kr/flaska för att få ett skriftligt omdöme från juryn och delta i SM.
Jury:
Mats-Eric Nilsson, journalist och författare, Solveig Sommarström. Sensoriker, Hanna Tunberg, Ciderfrämjandet, Hanna Lilja, Spritmuseum.
Cider SM arrangeras av av Spritmuseum, Riktig Cider och Ciderfrämjandet.